Smultoppad vinbärskaka

Smultoppad vinbärskaka

Av: / Foto: Yvonne Fältström
50 min
24 bitar
God långpannekaka. Använde våra egna röda vinbär.
Annons

Ingredienser

  1. Kaksmet

    1. 2 st ägg
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 0,5 tsk salt
    4. 2 dl strösocker
    5. 1 dl creme fraiche
    6. 100 g smör, smält
  2. Topping

    1. 250 g vinbär
    2. 1 dl havregryn
    3. 50 g smör, kallt
    4. 0,5 dl råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna ca 25 x 30 cm.

    3. 3.

      Smält smöret.

    4. 4.

      Vispa äggen och rör ner mjöl, salt, socker och creme fraiche.

    5. 5.

      Rör i det smälta smöret.

    6. 6.

      Häll smeten i långpannan.

    7. 7.

      Strö över vinbären.

    8. 8.

      Strö över havregryn och hyvla över smöret.

    9. 9.

      Strö över råsocker.

    10. 10.

      Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Skär upp i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?