Smulpaj med smak av päron, blåbär & hasselnötter

Smulpaj med smak av päron, blåbär & hasselnötter

Av: / Foto: Annika Broman
60 min
6 portioner
Päron, blåbär, nougat och hasselnötter är en jättegod kombination!
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk konserverade päron, ca 220 g avrunna
    2. 3 dl blåbär, gärna frysta
    3. 100 g nougat
  1. Smultäcke

    1. 100 g margarin eller smör
    2. 50 g hasselnötter
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 1 1/2 dl havregryn

Gör så här

    1. 1.

      Häll av spadet och skär päronen i bitar. Lägg päron och blåbär i en smord ugnsfast form eller i sex portionsformar.

    2. 2.

      Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg den ovanpå frukten.

    3. 3.

      Smält margarin eller smör i en 2-literskastrull. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ner dem i kastrullen tillsammans med socker, vetemjöl och havregryn.

    4. 4.

      Strö smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 175° i 30–40 min tills den fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?