Smulpaj grundrecept (Liten)

Smulpaj grundrecept (Liten)

Av: / Foto: https://c2.staticflickr.com/6/5091/54623
4 port
Annons

Ingredienser

    1. Flytande smör
    2. 100 g Smör eller bakmargarin
    3. 0,8 dl Socker
    4. 2 dl Vetemjöl
    5. 1 tsk Vaniljsocker
    6. 0,5 krm Salt
    7. 1 msk Potatismjöl
    8. 2 dl Havregryn
    9. 2-3 dl Skivad eller hackad frukt eller bär
    10. 0,5-1 dl Socker (till frukt/bär, tillsätt ej potatismjöl i)
    11. Hackade nötter (Eventuellt)
  1. Tillbehör

    1. Glass, vaniljsås, vaniljvisp eller grädde.

Gör så här

    1. 1.

      Smöra pajformen

    2. 2.

      Tina frukterna/bären i ca 10 min. Hacka sedan i mindre bitar.

    3. 3.

      Ställ in ugnen på 225 grader. (Ej fläktfunktion)

    4. 4.

      Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker, salt och potatismjöl i en bunke.

    5. 5.

      Dela smöret/margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg.

    6. 6.

      Tillsätt havre.

    7. 7.

      Lägg in pajbotten i ugnen i 10 min (Ej fläktfunktion).

    8. 8.

      Smula degen i pajformen.

    9. 9.

      Lägg i frukt/bär. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.

    10. 10.

      Grädda i cirka 15 min.

    11. 11.

      Avsluta med fläckfunktionen i ca 3-5 min för att få färg.

    12. 12.

      Låt pajen stå i 5 min efter den tagits ur ugnen

Är innehållet i detta recept olämpligt?