150 g smör, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 2 dl strösocker, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 krm mald kardemumma, 1 msk vaniljsocker, 1 dl kokos (ej ett måste!)
Fyllning: 600-800 g frukt eller bär, 1/2-3/4 dl strösocker, 1-2 msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 min.
Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på det smälta smöret och blanda väl. Ställ in i kylskåp i ett par timmar. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg valfri frukt, delade i små bitar eller bär i en smord pajform. Strö över sockret blandat med potatismjöl (så att saften sugs upp). Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 min. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.