Smörstekt torsk med kapris och rödbetsröra

Smörstekt torsk med kapris och rödbetsröra

Av:
55 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 650 g torskrygg
    2. 2 msk smör, stekning
    3. salt
    4. peppar
  1. Kapris- och rödbetsröra

    1. 2 rödbetor, kokta
    2. 1 msk stora kapris
    3. 2 tsk dill, färsk
    4. 1 msk citronjuice
    5. salt
    6. peppar
  2. Servering

    1. 300 g broccoli
    2. 300 g blomkål
    3. 1 morot
    4. 150 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Krydda torsken med salt och peppar.

    2. 2.

      Stek torsken på medelhög värme i smör 3 minuter per sida.

    3. 3.

      Tärna rödbetorna och lägg i en skål, blanda i kapris, dill, salt och peppar. Pressa över citron och blanda ihop ordentligt.

    4. 4.

      Koka broccoli, blomkål och morötter i saltat vatten i några minuter.

    5. 5.

      Smält smöret på låg värme.

    6. 6.

      Servera torsken med de kokta grönsakerna. Häll över det smälta smöret och toppa med rödbetsröran.

Är innehållet i detta recept olämpligt?