Smörstekt gnocchi med färska tomater och mozarella

Smörstekt gnocchi med färska tomater och mozarella

Av: / Foto: Annie Månsson
20 min
En måltid med gnocchi, smör, tomater, mozzarella och basilika kan ju bara bli en sak: skitgod. Gnocchin med sin smörknapriga yta gör att rätten höjer sig en liga över vanlig caprese-pasta – som ju inte heller går av för hackor.
Annons

Ingredienser

    1. 2 paket potatisgnocchi
    2. 400 g babyplommontomater
    3. 200 g minimozarella
    4. 1 kruka basilika
    5. 1 msk socker
    6. 50 g smör
    7. 2 klyftor vitlök
    8. 2 msk olivolja
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Halvera tomaterna, finhacka basilikan och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Smält smör i en stor stekpanna med non-stickbeläggning. Häll ut gnocchin i ett jämnt lager och stek på varje sida i runt 4 minuter på medelhög-hög värme, eller tills de har fått en krispig och gyllene yta. Rör runt så lite som möjligt.

    3. 3.

      Under tiden: stek vitlök i olja i en annan stekpanna någon minut och tillsätt sen socker, salt och tomaterna. Fortsätt att steka i ungefär 2-3 minuter till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

    4. 4.

      När gnocchin är klar kan du hälla över tomaterna i gnocchipannan tillsammans med mozzarella och basilikan. Osten ska inte smälta för mycket, mest bli varm. Rör runt ett varv och servera genast med färskmalen svartpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?