Smörrebröd med lax och picklad rödlök

Smörrebröd med lax och picklad rödlök

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
6 stycken
Läckraste smörrebrödet med kallrökt lax, syrad rödlök och pepparrotskräm. Och allt på ett smakrikt rågbröd.
Annons

Ingredienser

    1. 6 skivor rågbröd
    2. 200 g kallrökt lax
  1. Pepparrotsröra:

    1. 200 g färskost
    2. 2 msk riven pepparrot
    3. 2 msk hackad dill
    4. 1/2 citron, rivet skal
    5. salt och peppar
  2. Syrad lök:

    1. 1/2 rödlök
    2. 1 msk vitvinsvinäger
    3. 1 msk vatten
    4. 1 msk strösocker
  3. Garnering:

    1. 3 rädisor
    2. röd mangold

Gör så här

    1. 1.

      Pepparrotsröra: Rör ihop färskost, pepparrot, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Syrad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vinäger, vatten och socker; lägg i löken. Låt dra i lagen, 15 minuter.

    3. 3.

      Bred 1/3 av pepparrotsröran på brödskivorna. Lägg på lax och avrunnen lök. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och lägg på. Spritsa eller klicka på resten av röran och avsluta med några mangoldblad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?