Smörgåstårta med räkor och laxrosor

Smörgåstårta med räkor och laxrosor

Av: / Foto: Janet Gustavsson
40 min
6 personer
Recept på glutenfri smörgåstårta med räkor och laxrosor.
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 tredelad, glutenfri smörgåstårtsbotten. Sök på: "Grundrecept smörgåstårtsbotten"
    2. rumsvarmt smör
  1. Fyllning 1

    1. 500 g oskalade räkor
    2. 150 g strimlad kallrökt lax
    3. 1 st ask kesella
    4. 2 dl vispad grädde
    5. 3 msk färsk, riven pepparrot
    6. 1 st lime, rivet skal från hela och saft från halva
  2. Fyllning 2

    1. 1 st ask röd rom, ca 80 g
    2. 200 g oskalade räkor
    3. 2 st finhackade kokta ägg
    4. 3 msk finhackad dill
    5. 1 st ask kesella
    6. 2 dl vispad crème fraiche
    7. 150 g kallrökt lax, strimlad
  3. Topping

    1. 200 g Philadelphiaost
    2. 1 dl crème fraiche
    3. 1 st gurka
  4. Garnering

    1. 500 g oskalade räkor
    2. 400 g skivad kallrökt lax
    3. dillvippor
    4. 2 st skivade citroner
    5. 1 st skivad carambole

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka alla räkorna - men lämna några hela till garneringen.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till fyllning 1. Smöra två av tårtbottnarna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna. Lägg på nästa botten.

    3. 3.

      Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred ut. Täck med den sista tårtbottnen.

    4. 4.

      Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred ut på tårtans topp och kanter.

    5. 5.

      Riv gurkan och pressa ur all vätska och klappa in rivet runt om på tårtans kant. Garnera.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?