Smörgåstårta med italienska smaker

Smörgåstårta med italienska smaker

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
10 portioner
Smörgåstårta på annorlunda vis. Glöm leverpastejen, räkorna och majonnäsen för en stund. I den här varianten finns bara italienska smaker.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 9 skivor landgångsbröd ⒼⓁ
  1. Grön fyllning

    1. 1 burk kronärtskocksbottnar, 400 g
    2. ½ dl pesto
    3. 1 dl rostade pistaschnötter
    4. saft från ½ citron
  2. Röd fyllning

    1. ½ rödlök
    2. 75 g tunt skivad salami ⒼⓁ
    3. 200 g grillad paprika på burk
    4. 5 soltorkade tomater
    5. 1 dl crème fraiche Ⓛ
  3. Vit fyllning

    1. 200 g philadelphiaost Ⓛ
    2. 1 boll mozzarella, 125 g Ⓛ
    3. 1 liten vitlöksklyfta
    4. 200 g gröna oliver
  4. Garnering

    1. ca 10 skivor parmaskinka
    2. 20 g rucola
    3. ca 10 cocktailtomater
    4. ca ½ dl små kapris
    5. ca 20 stora kapris
    6. 2–3 dl blandade oliver
    7. ca 50 g parmesanost
    8. rivet skal från ½ citron
    9. ca 20 basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Grön fyllning: Mixa ihop kronärtskocksbottnar, pesto och pistaschnötter. Smaksätt med lite citronsaft.

    2. 2.

      Röd fyllning: Hacka rödlöken och strimla salamin tunt. Mixa ihop alla ingredienser.

    3. 3.

      Vit fyllning: Mixa ihop philadelphiaost med mozzarella och pressad vitlök till en slät smet. Finhacka de gröna oliverna och blanda ner.

    4. 4.

      Lägg ut landgångsbröden på ett serveringsfat. Lägg dem tre och tre ovanpå varandra och på olika håll, så håller tårtan ihop bättre. Kantskär så att tårtans kanter blir jämna. Plocka bort de sex översta skivorna.

    5. 5.

      Bred den gröna fyllningen på det understa lagret. Lägg på andra lagret av brödskivorna tvärsöver det första lagret. Bred på den röda fyllningen.

    6. 6.

      Lägg på de tre sista brödskivorna tvärsöver skivorna i det andra lagret. Bred på den vita fyllningen över tårtan och på kanterna.

    7. 7.

      Klä tårtan med skinkskivorna på kanterna och ovanpå tårtan så att de ligger lite omlott. Om du får några skivor över kan du rulla dem och lägga som en ram runt kanterna ovanpå tårtan. Hit kan förberedas. Täck tårtan med aluminium- eller plastfolie och förvara tårtan svalt.

    8. 8.

      Hacka rucolan och lägg mitt på tårtan. Garnera med tomathalvor, små och stora kapris, oliver, skivor av parmesanost, rivet citronskal och basilikablad ovanpå och lite runtom på serveringsfatet.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?