Smörgåstårta

Smörgåstårta

Av: / Foto: Carina Vallgren
10 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 18 skivor Rasker formbröd
    2. 400 gr CreamFraiche
    3. 180 gr Majonäs
    4. 180 gr Rökt skinka
    5. 4 st Syrliga äpplen
    6. 120 gr Rödlök
    7. 100 gr Inlagd gurka
    8. 2 msk Johnnys senap
    9. Salt
    10. Grovmalen sv.peppar
  1. Garnering

    1. 200 gr Cream Fraiche
    2. 100 gr Majonäs
    3. 6 st ägg, kokta
    4. 300 gr Skalade räkor
    5. 10 st körsbärstomater
    6. 1/2 st Gurka
    7. 1/2 knippa Dill el. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Riv skinkan och äpplena, gärna i matberedare.

    2. 2.

      Finhacka löken och den inlagda gurkan.

    3. 3.

      Blanda allt tillsammans med CreamFraiche, majonäs och senap. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Kantskär formfranskan.

    5. 5.

      Lägg ut 6 bröd på ett stort fat eller liten bricka. bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred över resten av fyllningen lägg på sista brödet.

    6. 6.

      Rör ihop Cream fraiche och majonäs till garneringen. Bred detta över hela tårtan, även på kanterna.

    7. 7.

      Skiva äggen, halvera tomaterna och garnera som du tycker blir fint.

Är innehållet i detta recept olämpligt?