Smörgåsrulltårta

Smörgåsrulltårta

Av: / Foto: Janet Gustavsson
50 min
6 personer
Recept på glutenfri smörgåsrulltårta.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 1 st rektangulär glutenfri smörgåstårtsbotten. Sök på "Grundrecept smörgåstårtsbotten".
  1. Fyllning

    1. 5 st hårdkokta, fint tärnade ägg
    2. 3 dl crème fraiche
    3. 1 dl hackad dill
    4. 100 g skalade, hackade räkor
  2. Garnering

    1. 3 dl crème fraiche
    2. 200 g färskost
    3. 1 knippa dill
    4. 100 g skivad rökt lax
    5. 1 st citron
    6. ärtskott

Gör så här

    1. 1.

      Tillred bröddegen enligt grundreceptet. Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt och grädda 6-7 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt kallna under papper eller en uppochnervänd plåt. Kantskär botten.

    2. 2.

      Rör samman ägg och crème fraiche. Bred fyllningen på brödet och strö över dill och räkor. Rulla som en rulltårta med hjälp av bakplåtspapperet, lägg in i kylen, gärna över natten så att tårtan får stå och safta till sig.

    3. 3.

      Vispa crème fraichen så att den tjocknar, tillsätt färskosten och bred krämen på smörgåsrullen. Strö över hackad dill.

    4. 4.

      Skär laxen i remsor och rulla samman som rosor och lägg på toppen av rulltårtan. Dekorera med grönt och citron. Sätt knippen av ärtskott på sidorna.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?