Smörgåsbakelse med ädelost och skinka

Smörgåsbakelse med ädelost och skinka

Av: / Foto: Janet Gustavsson
30 min
4 personer
Riktigt smarrig smörgåsbakelse med ädelost, färskost, serranoskinka och melon.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 12 skivor bröd
  1. Fyllning

    1. 140 g ädelost
    2. 200 g färskost
  2. Garnering

    1. 100 g serranoskinka
    2. 3 dl vispad crème fraiche
    3. 3 msk majonnäs
    4. 1 skiva vattenmelon
    5. 4-8 skivade Jordgubbar
    6. ½ ask krasse
    7. några blad på sidan, t ex mangold

Gör så här

    1. 1.

      Tryck ut 12 rundlar av skivat bröd.

    2. 2.

      Rör samman ädelost och färskost, bred blandningen på rundlarna.

    3. 3.

      Hacka hälften av skinkan och strö över rundlarna och lägg samman i tre lager.

    4. 4.

      Blanda samman crème fraiche, majonnäs och ev. fyllning som blivit kvar när du brett rundlarna. Bred runt om på bakelserna.

    5. 5.

      Tryck ut hjärtan ur 1 cm tjocka skivor av melonen, lägg på toppen av varje bakelse tillsammans med jordgubbar. Gör rosor av resten av skinkan och fäst på toppen. Strö över krasse. Fäst några blad mangold på sidan.

Tips från kocken

Med glutenfritt bröd gör du enkelt smörgåsbakelsen glutenfri.
Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?