Smörgåsbakelse

Av: / Foto: Janet Gustavsson
30 min
4 personer
Riktigt smarrig glutenfri smörgåsbakelse.
Annons

Ingredienser

    1. 12 skivor bröd glutenfri smörgåsbotten. Sök på: "Grundrecept smörgåstårtsbotten".
  1. Fyllning

    1. 140 g ädelost
    2. 200 g färskost
  2. Garnering

    1. 100 g serranoskinka
    2. 3 dl vispad crème fraiche
    3. 3 msk majonnäs
    4. 1 skiva vattenmelon
    5. 4-8 skivade Jordgubbar
    6. ½ ask krasse
    7. några blad på sidan, t ex mangold

Gör så här

    1. 1.

      Tryck ut 12 rundlar av skivat bröd.

    2. 2.

      Rör samman ädelost och färskost, bred blandningen på rundlarna.

    3. 3.

      Hacka hälften av skinkan och strö över rundlarna och lägg samman i tre lager.

    4. 4.

      Blanda samman crème fraiche, majonnäs och ev. fyllning som blivit kvar när du brett rundlarna. Bred runt om på bakelserna.

    5. 5.

      Tryck ut hjärtan ur 1 cm tjocka skivor av melonen, lägg på toppen av varje bakelse tillsammans med jordgubbar. Gör rosor av resten av skinkan och fäst på toppen. Strö över krasse. Fäst några blad mangold på sidan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?