Smördegssnäckor salami

Smördegssnäckor salami

Av:
20 min
20 St
Jättegoda Tog vanlig salami
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 Rulle smördeg
  2. Tryffelsalamiröra

    1. 1/2 dl Rödlök, finhackad
    2. 1 dl Soltorkade tomater i olja, finstrimlade
    3. 100 g Tryffelsalami, tunt skivad o skuren i små bitar
    4. 1/2 dl Parmesanost, finriven
    5. 125 g Mascarponeost, gärna Zeta
    6. 1 msk Olja från tomatburken
    7. 5-6 Basilikablad, finhackade
    8. Salt
    9. Svartpeppar
  3. Garnering

    1. Basilika

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegen och stansa ur 20 små cirklar (jag använde ett shotglas) Grädda enligt anvisningarna på paketet

    2. 2.

      Medans smördegssnäckorna gräddas kan du göra klart röran. Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt och peppar

    3. 3.

      Skär bort toppen på de små smördegssnäckorna när de är helt avsvalnade och lägg på ca 1 tsk röra. Tryck tillbaka toppen (smördegslocket) och garnera fatet som du serverar snittarna ifrån med några basilikablad, så den som vill kan ta för sig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?