Smördegskringlor med skinka och örter

Smördegskringlor med skinka och örter

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
20 stycken
Läckra kringlor som är försvinnande goda. Kan förberedas helt.
Fler recept på:
Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 100-150 g skinka, fint strimlad
    2. 2 msk smör
    3. 1/2 st gul lök
    4. 2 msk finhackad persilja
    5. 2 msk finhackad basilika
    6. 1 st rulle kyld smördeg á 250 g
    7. 1 dl riven lagrad ost
  1. Pensling

    1. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Strimla skinkan och finhacka löken.

    2. 2.

      Fräs skinkan i smöret utan att den tar färg. Blanda ner löken och låt den steka med ett par minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Finhacka persilja och basilika. Rulla ut smördegen och pensla plattan med ett uppvispat ägg.

    4. 4.

      Bred skinkröran på smördegen, strö över örter och riven ost. Rulla ihop från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Fler recept på:
Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?