Smördegsknyten med kyckling och svamp

Smördegsknyten med kyckling och svamp

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 grillad kyckling
    2. 100 g färsk svamp
    3. 1 pkt bacon
    4. 2 hackade vitlöksklyftor
    5. 1/2 msk smör
    6. 2 msk vetemjöl
    7. 2 dl matlagningsgrädde
    8. 1 krm salt
    9. 2 krm peppar
    10. 4 tinade smördegsplattor
    11. 1 ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Rensa kycklingen från skinn och ben. Dela kycklingköttet i småbitar. Skiva svampen och strimla baconet

    2. 2.

      Fräs svamp och bacon med vitlök i smör. Strö över mjölet och häll över grädden. Salta och peppra. Låt sjuda några minuter och blanda sedan ner kycklingköttet

    3. 3.

      Kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter, ca 20*20 cm. Sporra ut ett band från varje platta

    4. 4.

      Lägg fyllningen på smördegsplattorna. Gör ett knyte av smördegen och tryck ihop. Ställ knytena på en bakpappersklädd plåt. Bind om dem med banden och pensla med ägg

    5. 5.

      Grädda knytena i 225 grader ca 10 min. Servera med en riktigt god sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?