Smördegsinbakad fläskfilé

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
70 min
4 port
Festfilé i paket!
Fler recept på:
Fläskfilé, Potatis, Tomater, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 600 g fläskfilé
    3. 1 msk smör
    4. 140 g soltorkade tomater i olja
    5. 100 g rökt skinka i tunna stora skivor
    6. 1 kruka basilika
    7. 1 st rulle smördeg
    8. 1 st ägg
  1. Brunsås

    1. 4 dl vatten
    2. 1/2 dl konc kalvfond
    3. 2 msk kinesisk soja
    4. 2 msk tomatpuré
    5. 2 msk maizena redning brun
  2. Serveringsförslag

    1. potatisgratäng
    2. kokta grönsaker

Gör så här

    1. 1.

      Bryn filén i smör. Salta och peppra. Låt tomaterna rinna av och mixa dem sedan med 2 msk olja från burken.

    2. 2.

      Lägg plastfolie på arbetsytan. Lägg skinkan omlott ovanpå. Bred på tomatröran och strö över basilikablad. Lägg filén ovanpå och rulla ihop med hjälp av plasten.

    3. 3.

      Rulla in köttet i smördegen och fäst skarvarna med uppvispat ägg. Lägg rullen på ett ugnssäkert fat med bakpapper. Pensla hela paketet med ägg och gör små snitt i degen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min eller tills köttets innertemp är 70°.

    4. 4.

      Brunsås: Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera rullen med potatisgratäng, sås och kokta grönsaker.

Fler recept på:
Fläskfilé, Potatis, Tomater, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?