Smördegsflarn med glögglaserad lök och chèvre

Smördegsflarn med glögglaserad lök och chèvre

Av:
40 min
Perfekt tilltugg på adventsminget!
Annons

Ingredienser

    1. 1 rulle kyld smördeg
    2. 600 g rödlök
    3. 2 msk olivolja
    4. 2 dl vinglögg
    5. 1 tsk salt
    6. 1 dl crème fraiche
    7. 400 g chèvre
    8. 2 msk pinjenötter
    9. svartpeppar
    10. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja på medelvärme i en stekpanna eller gryta tills glöggen reducerats. Krydda med salt och låt svalna något.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper till ca 30x40 cm. Bred på crème fraichen jämnt över degen och fördela löken över. Lämna ngn cm i ytterkanterna.

    3. 3.

      Skär osten i skivor och fördela över löken. Strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Dra några varv med pepparkvarnen när den är ute ur ugnen, och strö ev över lite flingsalt. Skär eller klipp i lagom munsbitar och servera genast till ett glas mousserande vin, öl eller glögg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?