Smarriga scones för alla tillfällen

Smarriga scones för alla tillfällen

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
25 min
15 stycken
När du vill ha nybakat bröd snabbt är scones oslagbart. Fyll med ost, örtkryddor och soltorkade tomater för extra mycket smak. Lika gott till frukost, fika eller soppa!
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl vetemjöl
    2. 2 dl vetemjöl med fullkorn
    3. 1 tsk salt
    4. 4 tsk bakpulver
    5. 100 g kallt smör
    6. 3 dl filmjölk eller mjölk
    7. ev äggvita till pensling
    8. blå vallmofrön eller chiafrön
  1. Förslag på fyllningar

    1. 4 st hackade soltorkade tomater
    2. 2 msk hackade färska örtkryddor, t ex timjan eller basilika
    3. 50 g smulad fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör snabbt tills smöret är finfördelat, häll i fil eller mjölk och arbeta snabbt samman till en deg.

    2. 2.

      Välj en fyllning eller mixa flera smaker. Tillsätt örtkryddor och soltorkade tomater samtidigt med vätskan. Blanda in osten med några tag precis när degen är blandad.

    3. 3.

      Dela i fyra bitar och forma runda, ca 1 1/2 cm tjocka, kakor och lägg på bakpappersklädd plåt. Skär två snitt i varje del till fyra bitar så går de lätt att dela efter gräddning.

    4. 4.

      Grädda i 250° i 10–12 min. Servera nygräddade!

Är innehållet i detta recept olämpligt?