Smal, mustig tomatsoppa

Smal, mustig tomatsoppa

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Unna dig den grekiska tioprocentiga yoghurten till basilikakrämen. En gnutta fett behövs för mättnadskänslan och smaken!
Fler recept på:
Soppa, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 1 st stor gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. 3 msk tomatpuré
    5. 2 burkar hela tomater à 400 g
    6. 2 st grönsaksbuljongtärningar
    7. 8 dl vatten
    8. salt och svartpeppar
  1. Basilikakräm

    1. ¼ kruka färsk basilika
    2. 2 dl grekisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan på medelvärme tills löken mjuknar, 3–4 minuter. Rör i tomatpuré, burktomat, smulad buljongtärning och vatten. Låt soppan koka upp och sedan småputtra i 5–10 minuter.

    2. 2.

      Gör basilikakrämen under tiden: Strimla bladen från basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Mixa soppan med mixerstav för att riktigt få fram smakerna. Salta och peppra. Servera soppan med basilikakrämen att klicka i.

Tips från kocken

Hela burktomater smakar mer än krossade!
Fler recept på:
Soppa, Tomater, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?