Smakrik limpa

Smakrik limpa

Av: / Foto: David Back
75 min
4 personer
Recept på köttfärslimpa med mycket smak.
Fler recept på:
Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 500 g blandfärs
    2. 1 st ägg
    3. 1 dl ströbröd
    4. 1 msk dijonsenap
    5. 1 dl soltorkade tomater,
    6. fnhackade
    7. 1 st gul lök, finhackad
    8. 1 msk hela fänkålsfrön
    9. 2 dl tomatjuice
    10. salt och peppar
    11. 1 st kula mozzarella
    12. 1 paket bacon
    13. 4–5 st små färska rosmarinkvistar
  1. Till servering

    1. kokt potatis och några
    2. krispiga grönsaker

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda ägg, ströbröd, senap, tomater, lök, fänkålsfrön och tomatjuice till en slät smet i en bunke. Tillsätt färsen och blanda väl. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg hälften av färsen i en smord brödform. Riv mozzarellan och fördela den ovanpå. Fyll på med resten av färsen. Lägg baconet över och tryck ner det vid kanterna. Stick ner rosmarinkvistarna mellan baconet.

    3. 3.

      Ställ in 175° varm ugn och baka i ca 45 min. Innertemperaturen ska visa ca 72° när köttfärslimpan är klar

    4. 4.

      Servera i skivor tillsammans med kokt potatis, några krispiga grönsaker, stekskyn eller sås.

Fler recept på:
Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?