Smakrik färslimpa

Smakrik färslimpa

Av: / Foto: David Back
75 min
4 personer
Köttfärslimpa med mycket smak.
Fler recept på:
Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 500 g blandfärs
    2. 1 st ägg
    3. 1 dl ströbröd
    4. 1 msk dijonsenap
    5. 1 dl soltorkade tomater, finhackade
    6. 1 st gul lök, finhackad
    7. 1 msk hela fänkålsfrön
    8. 2 dl tomatjuice
    9. salt och peppar
    10. 1 st kula mozzarella
    11. 1 paket bacon
    12. 4–5 st små färska rosmarinkvistar
  1. Till servering

    1. kokt potatis och några
    2. krispiga grönsaker

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda ägg, ströbröd, senap, tomater, lök, fänkålsfrön och tomatjuice till en slät smet i en bunke. Tillsätt färsen och blanda väl. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg hälften av färsen i en smord brödform. Riv mozzarellan och fördela den ovanpå. Fyll på med resten av färsen. Lägg baconet över och tryck ner det vid kanterna. Stick ner rosmarinkvistarna mellan baconet.

    3. 3.

      Ställ in 175° varm ugn och baka i ca 45 min. Innertemperaturen ska visa ca 72° när köttfärslimpan är klar

    4. 4.

      Servera i skivor tillsammans med kokt potatis, några krispiga grönsaker, stekskyn eller sås.

Fler recept på:
Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?