Små vörtbröd

Små vörtbröd

Av:
Vörtbrödsfrallor
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser:

    1. 300 gram vetemjöl special
    2. ½ tsk jäst (5 gram)
    3. 2 dl kallt vatten
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 msk mörk sirap
    6. 2 msk vörtbrödskrydda
    7. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen i vattnet och blanda därefter i resten av ingredienserna ca 2 min till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa 6-8 timmar.

    2. 2.

      Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dra ut den lätt till en ca 15 x 25 cm stor platta, utan att trycka ut luften. Dela degen i små avlånga bitar, ca 3 x 5 cm, med en degskrapa och för över bitarna till en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk ca 20 min.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?