Små västerbottensostpajer med soltorkad tomat

Små västerbottensostpajer med soltorkad tomat

Av: / Foto: Annika Broman
85 min
16 stycken
Portionspajer är perfekt mat på tapasbordet. De här med smakrik västerbottensost och lite sötsyrliga soltorkade tomater är inget undantag.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 1 dl grahamsmjöl
    3. 100 g smör
    4. 3 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 150 g västerbottensost
    2. 2 dl mellangrädde
    3. 2 st äggulor
    4. 100 g avrunna marinerade soltorkade tomater i små bitar
    5. 1 krm salt
    6. nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Kör vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en matberedare eller blanda för hand tills det blir smuligt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.

    2. 2.

      Dela degen i 16 jämnstora bitar och klä små portionsformar med pajdegen. Ställ formarna kallt 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.

    3. 3.

      Riv osten fint. Vispa samman grädden och äggulorna och tillsätt osten och tomaterna. Salta och peppra.

    4. 4.

      Fördela fyllningen i pajskalen och grädda dem ytterligare 20–25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Täck över med aluminiumfolie om de ser ut att få för mycket färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?