Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

30 min
8 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 8 Små vetebullar
  1. Vaniljkräm

    1. 1.5 dl Grädde
    2. 1 äggula
    3. 1 msk Socker
    4. 0.5 msk potatismjöl
    5. 0.5 vaniljstång
  2. Blåbärsgrädde

    1. 1 dl Frysta blåbär
    2. 2 dl Grädde
    3. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vaniljkräm: Häll grädde, äggula, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även i vaniljstången, eller blanda i vaniljpulvret. Sjud krämen under omrörning; den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.

    2. 2.

      Blåbärsgrädde: Tina blåbären. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner lite av saften från de tinade blåbären och vispa grädden blå.

    3. 3.

      Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll hålet med 1 msk vaniljkräm. Lägg några blåbär ovanpå. Spritsa ut blåbärsgrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över vaniljsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?