Små mandelmusslor med läckra fyllningar

Små mandelmusslor med läckra fyllningar

Av: / Foto: Anette Nilsson
50 min
40 stycken
Små och söta mandelmusslor.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 dl sötmandel
    2. 1 bittermandel
    3. 50 g mandelmassa
    4. 100 g smör eller margarin
    5. 1/2 dl socker
    6. 1 äggula
    7. 2 dl vetemjöl
  1. Fyllning ett

    1. lemon curd
    2. vispad grädde
    3. skivad kumquat
  2. Fyllning två

    1. nutella nötkräm
    2. vispad grädde
    3. hasselnötter
  3. Fyllning tre

    1. valfri sylt
    2. vispad grädde
    1. små mandelmusselformar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka sötmandeln mycket fint, gärna i matberedare. Finriv bittermandeln och riv mandelmassan.

    2. 2.

      Hacka snabbt samman alla ingredienserna till en deg. Förpacka degen väl och lägg den kylskåpskallt att vila, minst 1 timme men gärna över natten.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 175°C.

    4. 4.

      Kavla ut den kalla degen tunt på mjölad arbetsbänk. Ta med ett litet runt kakmått ut runda plattor som passar i små metallformar, ca 5 cm i diameter. Nyp bort eventuell överflödig deg. Det går även bra att rulla ut degen och skära upp i mindre bitar och tumma ut dem i formarna.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen tills kakorna fått svagt gyllenbrun färg, ca 8 minuter. Låt svalna i formarna och knacka sedan varsamt ut dem.

    6. 6.

      Servera med en klick lemon curd eller nutella nötkräm som fyllning. Gör gärna hälften av varje. Toppa med en liten klick vispad grädde och garnera med skivad kumquat eller hasselnötter

Tips från kocken

Vill du göra mandelmusslor i vanlig storlek räcker degen till ca 20 stycken.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?