Små lobster rolls

Små lobster rolls

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
180 min
Både bröden och hummerröran går bra att förbereda en dag i förväg. Men vänta med att fylla bröden till precis före serveringen. Det blir godast.
Fler recept på:
Picknickmat
Annons

Ingredienser

  1. Bröd

    1. 25 g jäst
    2. 2 1/2 dl mjölk
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 1 tsk salt
    5. 6 1/2 dl vetemjöl
    6. 50 g smör, rumsvarmt
  2. Hummerröra

    1. 1 hummer
    2. 1 dl majonnäs, gärna
    3. hemgjord
    4. 1 stjälk selleri, finskuren
    5. några stänk tabasco
    6. salt och peppar
  3. Till pensling

    1. 50 g smör, smält

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med bröden. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör så att jästen löser sig.

    2. 2.

      Tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Dela smöret i mindre bitar och knåda in en bit i taget till en helt slät deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 tim.

    3. 3.

      Dela degen i ca 18 bitar och forma till avlånga små bröd på mjölat bakbord. Lägg över på bakpappersklädd plåt och låt bröden jäsa övertäckta i ytterligare 1 tim

    4. 4.

      Spreja bröden med vatten precis innan de ställs in i 210° varm ugn. Grädda i ca 10 min eller tills de är genombakade och har fin färg. Låt svalna under duk.

    5. 5.

      Rensa hummern, tärna köttet från stjärt och klor och blanda med smöret som finns i huvudet på hummern. Blanda hummerröran med majonnäs, selleri och tabasco. Smaka av med salt och peppar

    6. 6.

      Sätt ugnen på grillinställningen och 200°.

    7. 7.

      Dela bröden, pensla dem med smält smör. Ställ in i ugnen och gratinera tills de är krispiga, 3–4 min.

    8. 8.

      Fyll de frasiga bröden med hummerröran. Servera.

Fler recept på:
Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?