Små lime- och ricottapaj

Små lime- och ricottapaj

90 min
4 Stycken
Festliga och syrliga ricottafyllda pajer.
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 3 dl Vetemjöl
    2. 2 msk Socker
    3. 125 g smör - kallt
    4. 1 st äggula
    5. 2 st lime - skalet
    6. 2 msk Vatten
  2. Fyllning

    1. 250 g ricottaost
    2. 0.5 dl Socker
    3. 90 g Ägg
    4. 1 st äggvita
    5. 1 dl Mandel
    6. 1 st lime - rivet skal + 1 matsked saft
    7. eventuellt ett par droppar grön hushållsfärg
  3. Dekorering

    1. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ihop alla ingredienser utom vattnet. Tillsätt vattnet, lite i taget, tills du har en smidig deg. Tryck ut degen i 4 små pajformar, cirka 10 cm i diameter. Plasta formarna och ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Fyllning: Vispa ihop ricotta och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordenligt efter varje. Tillsätt äggvitan och eventuellt lite grön hushållsfärg. Tillsätt mandel samt limeskal och saft och fördela fyllningen i pajskalen.

    3. 3.

      Grädda pajerna i cirka 30 minuter, tills fyllningen stannat. Ta ut, låt svalna och ställ kallt. Pudra över florsocker, gärna i mönster med hjälp av en mönstermall.

Är innehållet i detta recept olämpligt?