Små Janssonpajer

Små Janssonpajer

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
10 stycken
Minipajerna går bra att frysa - perfekt till det lilla julbordet!
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Picknickmat, Jul, Advent, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 6 dl vetemjöl
    2. 200 g smör
    3. 4 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 1 st strimlad gul lök
    2. 1 msk smör
    3. 50 g riven lagrad ost, tex västerbotten
    4. 1 st ask ansjovisfilé, 81 g avrunnen vikt
    5. 2 st små ägg
    6. 1 dl grädde
    7. 1 tsk salt
    8. 2 krm vitpeppar
    9. 1 krm mald kryddpeppar
    10. bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman pajdegen i matberedare. Kavla eller tryck ut degen i aluminiumformar. Ställ formarna kallt i 20 min.

    2. 2.

      Förgrädda pajskalen i 200° i ca 10 min.

    3. 3.

      Stek löken mjuk i smör i en stekpanna. Lägg osten i botten på formarna, därefter den stekta löken och ansjovisfiléer.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar, häll detta försiktigt i formarna. Äggblandningen ska inte komma över pajdegskanten. Grädda i ca 25 min.

    5. 5.

      Garnera med persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?