Sätt ugnen på 200C.
Hamburgerbröd: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken så den blir fingervarm, tillsätt i bunken och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl och arbeta till en deg (i en degblandare eller med händerna). Täck med en blöt handduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
Knåda degen med lite mjöl, dela den i sex bitar och rulla på en mjölad bänk till bullar. Placera dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem lite lätt. Täck och låt jäsa i 30 minuter till. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och baka i mitten av ugnen tills de känns klara, ca 10 minuter. Låt bröden svalna.
Räksallad: Skala räkorna Rör ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Strö ut curry och grillkrydda på ett fat, tillsätt ½ tsk salt och blanda väl. Dela färsen i sex delar, forma dem till burgare och vänd dem i kryddorna. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek burgarna ett par minuter per sida tills de är färdiga.
Dela brödet i två delar. Lägg på 1–2 spenatblad på underdelen av brödet och lägg sedan på skivad tomat, skivad rödlök och färsbiffen, och toppa med en klick räksallad. Lägg på överdelen av brödet, fäst med tandpetare och servera.