Små fruktbröd med tranbär och pumpakärnor

Små fruktbröd med tranbär och pumpakärnor

Av: / Foto: Sophie Håkansson
35 min
35 minibröd
Söta små fruktbröd fyllda med tranbär och pumpakärnor.
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl torkade tranbär
    2. 2 dl havregryn
    3. 2 dl dinkelvetemjöl
    4. 2 dl fint rågmjöl
    5. 1 dl grahamsmjöl
    6. 1 dl hela linfrön
    7. 1 dl pumpakärnor
    8. 2 tsk bikarbonat
    9. 1 tsk salt
    10. 5 dl naturell yoghurt
    11. ½ dl lingonsylt
    12. 2 msk flytande honung
  1. Garnering

    1. 1 ägg till pensling
    2. flingsalt
    3. pumpakärnor
  2. Servering

    1. stiltonröra

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Finhacka tranbären. Blanda ihop havregryn, dinkelvetemjöl, rågmjöl, grahamsmjöl, tranbär, linfrön, pumpakärnor, bikarbonat och salt i en stor skål.

    3. 3.

      Tillsätt yoghurt, lingonsylt och honung och blanda ordentligt.

    4. 4.

      Klicka ut smeten i smorda muffinsformar eller bullformar. Placera dem på en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.

    5. 5.

      Pensla minibröden med uppvispat ägg och toppa med flingsalt och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna under bakduk.

    6. 6.

      Skär av en bit av toppen på fruktbröden vid servering och lägg på en klick stiltonröra.

Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?