Små äppelpajer

Små äppelpajer

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
6 personer
Små söta äppelpajer att bjuda på! Med färdigköpt mördeg är de dessutom supersnabba att göra.
Fler recept på:
Efterrätt, Paj, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket färdigköpt pajdeg
    2. 3 äpplen
    3. 6 msk mandelmassa
    4. 6 tsk äppelmos
    5. 2 msk strösocker
    6. 2 tsk malen kanel
    7. ca 50 g smör
  1. Servering

    1. vaniljsås

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200C.

    2. 2.

      Öppna upp pajdegen på en mjölad bänk och tryck ut sex cirklar, ca 10 cm i diameter. Smörj sex muffinsformar i metall, klä dem med pajdeg och låt stå i frysen i 30 minuter.

    3. 3.

      Ta bort skalet på äpplena. Skär med en potatisskalare långa remsor av fruktköttet.

    4. 4.

      Ta ut pajskalen från frysen. Fyll varje skal med mandelmassa och skeda på äppelmos. Lägg på äppelremsorna i cirklar så att de bildar en ros. Strö på socker och kanel, klicka på smör och baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills pajerna känns klara. Servera med vaniljsås.

Fler recept på:
Efterrätt, Paj, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?