Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Av: / Foto: Ulrika Pousette
30 min
100 kakor
Spröda, kryddiga och knapriga pepparkakor gör vi superenkelt genom att bara skära dem tunt när degen vilat en god stund i kylen. Enklare kan det inte bli! Låt degen stå i kyl under 8 timmar.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 125 g rumsvarmt smör Ⓛ
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 dl ljus sirap
    4. 1 msk kanel
    5. ½ msk fnstött kardemumma
    6. ½ msk malda kryddnejlikor
    7. ½ msk mald ingefära
    8. 1 tsk bikarbonat
    9. 1 msk vatten
    10. 4 dl vetemjöl
    11. 1 dl mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.

    2. 2.

      Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar, 3–4 cm tjocka, och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225°. Skär den kalla degen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter tills de fått fin färg.

Tips från kocken

Skippa formarna och ta kniven i stället. Mandelspånen ger ett trevligt utseende.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?