Skurna mandel- och nötkakor

Skurna mandel- och nötkakor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
40 stycken
Supergoda småkakor !
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 150 g kallt smör
    2. 1/2 dl socker
    3. 1 st ägg
    4. 4 dl vetemjöl
  2. Mandelfyllning

    1. 200 g mandelmassa
    2. 1 st äggvita
    3. ev grön hushållsfärg
  3. Nötfyllning

    1. 100 g hackade hasselnötter
    2. 75 g smör
    3. 1/2 dl ljus sirap
    4. 1 msk vispgrädde
    5. 2 msk socker
    6. 1 msk vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen i en matberedare, bara tills den precis går ihop eller förhand. Rulla en längd och vila den i kyl, inrullad i plastfolie i ca 30 min.

    2. 2.

      Blanda mandelmassan med äggvitan, färga ev med grön hushållsfärg.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienserna till nötfyllningen i en kastrull, sjud under omrörning. Låt svalna något.

    4. 4.

      Dela degen till 4 längder, 8x32 cm. Fördela mandelmassan i mitten på längderna och lägg nötfyllningen ovanpå. Vik in degen längs båda sidor mot fyllningen. Grädda i 200°, i 8–10 min. Skär upp längderna när de svalnat något.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?