Skurna franska pepparkakor

Skurna franska pepparkakor

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
35 stycken
Mumsiga skurna franska pepparkakor. Låt kakdegen vila i kylen över natten innan gräddning.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör, rumsvarmt
    2. 1 dl strösocker
    3. 1/2 dl ljus sirap
    4. 1 tsk malen ingefära
    5. 1 tsk malen kanel
    6. 1/2 tsk malda kryddnejlikor
    7. 100 g skållad, flagad mandel
    8. ca 3 dl vetemjöl
    9. 1/2 tsk bikarbonat

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Vispa smör, socker och sirap poröst. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet till en grynig massa.

    3. 3.

      Lägg på mjölat bakbord och forma till en rulle, ca 4 cm i diameter. Svep in i plastfilm och lägg i kylen över natten.

    4. 4.

      Skär rullen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?