Skurna chokladkakor

Skurna chokladkakor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
28 st
Piffa upp chokladkakorna med pistasch och pärlsocker!
Fler recept på:
Choklad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g mjukt smör
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 msk ljus sirap
    5. 2 dl vetemjöl
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 2 msk kakao
    8. ½ tsk bikarbonat
    9. 2 msk hackade pistaschnötter
  1. Dekoration

    1. hackade pistaschnötter
    2. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna i matberedaren. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bikarbonat och pistasch och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en deg, kör bara tills degen gått ihop.

    2. 2.

      Dela degen på mitten. Rulla ut till längder och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta till dem och strö på pistaschnötter och pärlsocker. Tryck till.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär längderna i bitar innan de svalnat.

Fler recept på:
Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?