Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel

Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel

Av: / Foto: Lisa Björner
25 min
4 personer
En frisk och god soppa med krunchigt tillbehör.
Fler recept på:
Soppa, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 500 g gröna ärtor (frysta är okej)
    2. 1–2 msk mynta (hackad)
    3. 8 dl hönsbuljong
    4. 1 dl crème fraiche
    5. 50 g smör
    6. 1/2–1 tsk pressad citronsaft
    7. salt och nymalen vitpeppar
    8. socker
  1. Myntaolja:

    1. 1 kruka mynta
    2. 3/4 dl olivolja
    3. salt
  2. Kavringsströssel:

    1. 3–4 skivor kavring
    2. 1 msk smör
    3. en nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka ärtorna i saltat vatten i ca 2–3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med den hackade myntan, buljongen, crème fraiche och smör. Mixa slätt och sila av. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och en nypa socker. Håll soppan varm.

    2. 2.

      Mixa ingredienserna till myntaoljan med en mixerstav.

    3. 3.

      Smula kavringen och rosta den i en varm panna tillsammans med smör och salt.

    4. 4.

      Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaoljan. Strö över kavringströsslet och toppa med ett par kvistar mynta.

Fler recept på:
Soppa, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?