Skummande ägg- och citronsås

Skummande ägg- och citronsås

Av:
4 port
Passar bra till ångkokta grönsaker eller lätt värmd rökt fisk eller kalkonschnitzlar.
Annons

Ingredienser

    1. 2 ägg
    2. 1 citron (saft och skal)
    3. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Knäck äggen i en djup tallrik. Vispa dem med en gaffel och häll dem sedan i en värmetålig skål eller kastrull.

    2. 2.

      Sätt skålen eller kastrullen i ett hett vattenbad, alternativt ställ kastrullen på plattan på lägsta temperatur.

    3. 3.

      Tillsätt en nypa salt och lite rivet citronskal och vispa äggen pösiga. Tillsätt samtidigt pressad citron skedvis.

    4. 4.

      Vispa äggen tills skummet blir finkornigt och tjockflytande. Om det bildas ett skikt i botten av kastrullen, dra kastrullen från värmen och fortsätt vispa. Om såsen blir för fast, vispa ner 1-2 msk grönsaks- eller benbuljong.

    5. 5.

      Krydda generöst med salt och peppar och servera den skummande såsen direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?