Skrei med spenat och pinjenötter

Skrei med spenat och pinjenötter

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4
Mild och ljuvlig rätt, extra nyttig med spenat.
Fler recept på:
Vitlök, Citron, Nötter, Potatis, Svamp, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 600 g skrei eller annan vit fisk i bitar
    3. salt
    4. nymald vitpeppar
    5. 150 g färska champinjoner
    6. ½ st gul lök
    7. olivolja till stekning
    8. 2 st vitlöksklyfor
    9. 250 g färsk bladspenat
    10. ½ dl pinjenötter
  1. Sås

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 2 dl fskbuljong
    3. ½ dl vitt vin
    4. 2 dl riven parmesanost
  2. Garnering och tillbehör

    1. citronskivor
    2. nykokt potatis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Krydda fisken med salt och peppar.

    2. 2.

      Sås: Koka ihop grädde, buljong och vin i en kastrull utan lock tills såsen tjocknar något. Det tar cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Medan såsen kokar, skiva svampen och löken och fräs lätt i lite olivolja utan att det får färg.

    4. 4.

      Skiva vitlöken och lägg ner i stekpannan tillsammans med spenaten. Låt fräsa med tills spenaten mjuknar. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnsform. Lägg fisken ovanpå.

    5. 5.

      Blanda ner riven parmesanost i såsen och häll den försiktigt över fisken. Strö pinjenötter över.

    6. 6.

      Gratinera cirka 15 minuter mitt i ugnen.

    7. 7.

      Garnera med citronskivor och servera med nykokt potatis

Fler recept på:
Vitlök, Citron, Nötter, Potatis, Svamp, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?