Skördepaj

Skördepaj

Av: / Foto: Emma Eriksson
90 min
5 personer
En tunnare typ av paj som passar fint som drinktilltugg.
Fler recept på:
Tomater, Basilika, Paj
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 125 g kylskåpskallt smör
    4. 3 msk iskallt vatten
  1. Fyllning

    1. 150 g Västerbottensost, riven
    2. 125 g körsbärstomater, gärna olika färger
    3. 2 st färska lökar
    4. 1/2 st squash
    5. ca 10 st svarta oliver
    6. färska örter, t ex timjan, basilika, mejram
    7. 2 dl crème fraiche
    8. 1 st ägg
    9. salt, peppar
  2. Garnering

    1. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Nyp ihop mjöl och smör för hand eller kör i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll, plasta in och lägg i kylen 30 minuter.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3.

      Kavla ut degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost men spara lite till senare.

    4. 4.

      Halvera tomaterna. Skär bort en bit av blasten på löken och skär den sedan i kvartar. Skär squashen i tunna skivor. Fördela grönsakerna över degen men spara en kant på 5 cm. Strö oliver och blad av färska örter över grönsakerna. Vik upp kanten över fyllningen.

    5. 5.

      Vispa ihop crème fraiche och ägg och smaksätt med salt och peppar. Häll ut fyllningen i mitten av pajen och strö över resten av osten.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Garnera med örter och skär i mindre bitar. Servera ljummen.

Fler recept på:
Tomater, Basilika, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?