Skogspaj med ädelost

Skogspaj med ädelost

80 min
8 Portioner
En riktigt härlig paj med skogschampinjoner.
Fler recept på:
Nötter, Svamp, Vitlök, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g kallt smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 3 msk Kallt vatten
    4. 10 st hasselnötter
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 2 msk Smör
    4. 300 g skogschampinjoner
    5. Salt
    6. svartpeppar
    7. 0.5 st röd paprika
    8. 200 g ädelost
    9. 2 st Ägg
    10. 2 dl Vispgrädde
    11. 1 tsk äppelcidervinäger
    12. 2 msk hackad persilja
  3. Topping

    1. rostade hasselnötter
    2. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och hacka hasselnötterna grovt och blanda ner även dem i degen. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, cirka 24 cm i diameter, och ställ den kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Fyllning: Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek det genomskinligt i smör på medelvärme. Lägg det i pajformen.

    3. 3.

      Skiva svampen och stek den i smör tills all vätska har försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Strimla paprikan. Lägg svamp och paprika i paj- formen och smula över ädelosten.

    4. 4.

      Vispa ihop ägg, vispgrädde, äppelcidervinäger, salt, svartpeppar och persilja. Häll blandningen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Toppa med hasselnötter och persilja.

Fler recept på:
Nötter, Svamp, Vitlök, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?