Skinkrullat kycklingspett

Skinkrullat kycklingspett

Av: / Foto: Christina Uhlin
45 min
6 spett
Ett perfekt drinktilltugg!
Fler recept på:
Citron, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 600 g benfri kycklinglårfilé
    2. salt och peppar
    3. 1–2 msk torkad dragon
    4. finrivet skal av 1 citron
    5. 6 stora skivor lufttorkad skinka
  1. Rostad paprikakräm

    1. 4 st röda paprikor
    2. 1/2 st mild spansk chili
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 msk vitvinsvinäger
    5. 1 nypa socker
    6. 1 dl olivolja
    1. 6 st blötlagda träspett

Gör så här

    1. 1.

      Paprikakräm: Skär paprikan i mindre bitar och rosta tillsammans med den urkärnade chilin i 250 varm ugn i ca 20 minuter. Ta ut och sänk ugnsvärmen till 175°.

    2. 2.

      Skär bort eventuella hinnor på kycklingen och fördela sedan på 6 spett. Salta, peppra och strö på dragonen och citronskalet. Linda skinkan runtom. Tillaga klart i ugnen i 25–30 minuter.

    3. 3.

      Under tiden spetten är i ugnen gör du såsen. Mixa paprika, chili och vitlök med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingspetten.

Tips från kocken

Vill du ha mer hetta i paprikakrämen så låt fröna vara med!
Fler recept på:
Citron, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?