Skinka med valnötssallad

Skinka med valnötssallad

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
5 personer
Använd julskinkan och gör en sallad tillsammans med valnötter.
Fler recept på:
Sallad, Äpple, Citron, Nötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. ca 400 g skinka i tunna skivor
    2. ca 8 blad romansallad eller huvudsallad
  1. Valnötssallad

    1. 300 g rotselleri
    2. 1 äpple
    3. 1 dl vindruvor
    4. ca 8 valnötter
    5. salt och peppar
  2. Dressing

    1. 1 1/2 dl grekisk yoghurt
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 1 msk saft av citron
  3. Garnering

    1. persilja
    2. valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala rotsellerin och skiva tunt. Skär skivorna i tändsticksstora stavar. Koka dem i lättsaltat vatten i 2–3 minuter och sila bort kokvattnet.

    2. 2.

      Skär äpplet i tändsticksstora strimlor. Dela vindruvorna på hälften.

    3. 3.

      Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Spara några hela nötter till garnering och grovhacka resten.

    4. 4.

      Dressing: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

    5. 5.

      Vänd ner rotsellerin, äpplet, vindruvorna och valnötterna i dressingen. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Lägg ut salladsblad på ett serveringsfat. Rulla ihop skinkskivorna och lägg ovanpå. Toppa med Waldorfsalladen och garnera med lite persilja och några hela valnötter.

Fler recept på:
Sallad, Äpple, Citron, Nötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?