Skink- och spenatpaj med pinjenötter

Skink- och spenatpaj med pinjenötter

Av:
60 min
8 port
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 1 dl grahamsmjöl
    3. 100 g smör
    4. 2-3 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 400 g hackad spenat
    2. 1 msk smör
    3. 1 klyfta pressad vitlök
    4. 2 krm salt
    5. 1 krm peppar
    6. 1/2 pkt frysta franska örter
    7. 200 g rökt skinka
    1. 4 ägg
    2. 3 dl crème fraiche
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 3 dl riven ost
    6. 1/2 dl pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Blanda pajdegen i en matberedare

    2. 2.

      Kavla ut degen, klä en pajform (ca 22 cm) med degen. Nagga botten med en gaffel, ställ i kylen i 20 min

    3. 3.

      Krama ur spenaten, fräs den i smör och vitlök. Salta och peppra. Blanda ner örterna

    4. 4.

      Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Lägg den rivna osten i botten av pajskalet, lägg på spenatblandningen och skinka. Häll över äggblandningen

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över den färdiga pajen

Är innehållet i detta recept olämpligt?