Skink- och äppelfylld kotlett

Skink- och äppelfylld kotlett

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
5 p
Perfekta söndagskotlett!
Fler recept på:
Äpple, Rödlök, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 st benfri kotlettrad med svål, ca 1,2 kg
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st fasta äpplen
    4. 10 st torkade aprikoser
    5. 6 skivor lufttorkad skinka
    6. 1 msk torkad rosmarin
    7. 1 msk torkad timjan
    8. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2.

      Skala och hacka rödlöken. Tvätta, kärna ur och tärna äpplena. Skär aprikoserna i mindre bitar.

    3. 3.

      Stek löken i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt äpplet och aprikoserna och låt det steka med i några minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.

    4. 4.

      Skär upp kotlettraden så den blir en stor platta som sedan går att rulla ihop igen. Lägg på skinkan och bre ut äppelfyllningen över köttet. Strö över hälften av de torkade kryddorna samt salt och peppar. Rulla ihop köttet och bind med steksnöre. Strö över resterande kryddor samt salta och peppra.

    5. 5.

      Bryn köttet runtom i en stekpanna tills det har fått fin färg. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är ca 68°. Det tar ca 1 timme, beroende på ugn. Använd en köttermometer.

Fler recept på:
Äpple, Rödlök, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?