Skink- & ananaspaj

Skink- & ananaspaj

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 port
Matig och smarrig paj med skinka och annans. Salsa med ananas finns bland matbutikens tacoprodukter!
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 150 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  1. Fyllning

    1. 150 g skinka i skivor
    2. 1 dl majskorn
    3. 1 st gul lök
    4. 1 st röd paprika
    5. 2 msk smör
    6. 11/2 dl pineapple salsa (Santa Maria)
    7. 3 st ägg
    8. 3 dl grädde
    9. 1 tsk salt
    10. 1 krm peppar
    11. 11/2 dl riven lagrad ost
    12. 1 st liten burk ananasringar (220 g)
  2. Garnering

    1. skinka
    2. kryddgrönt
    3. Servering
    4. nacochips
    5. pineapple salsa

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.

    2. 2.

      Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

    3. 3.

      Fyllning: Strimla skinkan men spara ett par skivor till garnering. Låt majsen rinna av. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i smör utan att det tar färg. Tillsätt majs och skinka och fräs ett par min. Rör ner salsan och låt puttra samman ett par min till. Fördela blandningen i pajskalet.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över fyllningen, toppa med riven ost och ananas. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 35 min. Garnera inför servering.

Tips från kocken

Piffa pajskalet! Ersätt 1/2 dl mjöl med samma mängd sesamfrön! Höga kanter! Tryck fast en remsa aluminiumfolie runt pajdegens kant så smälter den inte ner när du förgräddar pajskalet.
Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?