Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Strimla skinkan men spara ett par skivor till garnering. Låt majsen rinna av. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i smör utan att det tar färg. Tillsätt majs och skinka och fräs ett par min. Rör ner salsan och låt puttra samman ett par min till. Fördela blandningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över fyllningen, toppa med riven ost och ananas. Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 35 min. Garnera inför servering.
“Piffa pajskalet! Ersätt 1/2 dl mjöl med samma mängd sesamfrön! Höga kanter! Tryck fast en remsa aluminiumfolie runt pajdegens kant så smälter den inte ner när du förgräddar pajskalet.”