Skånsk kasslergratäng

Skånsk kasslergratäng

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Krämigt god gratäng med mycket smak. Portionsformar ger extra festkänsla, medan en stor form kan vara enklare att hantera.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Svamp, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 kg potatis
    3. 400 g kassler
    4. 2 st gula lökar
    5. 150 g färska champinjoner
    6. 3 msk kapris
    7. 3 dl vispgrädde
    8. 2 msk skånsk senap
    9. ½ tsk salt
    10. 2 krm cayennepeppar
    11. 2 msk ströbröd
    12. 2 msk mjukt smör
  1. Garnering

    1. kaprisbär
    2. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Smörj 4 portionsformar eller en stor form. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla kasslern. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Varva allt detta plus kaprisen i formarna.

    2. 2.

      Blanda grädde, senap och kryddor och häll detta i formarna. Toppa med ströbröd och en klick smör. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Täck med aluminiumfolie om ytan verkar bli för mörk. Garnera.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Svamp, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?