Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Av: / Foto: zeinaskitchen.se
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 750 g högrev
    2. 2 st gula lökar
    3. 4 st morötter
    4. 1 msk svartvinbärsgele
    5. 4 st lagerblad
    6. ca 15 st kryddpepparkorn
    7. 2 msk tomatpuré
    8. 2 st köttbuljongtärningar
    9. 2 msk vetemjöl
    10. ca 1 liter vatten
    11. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i bitar. Hetta upp smör och bryn köttet tills det får färg. Tillsätt 2 msk mjöl, rör om och häll sedan på hett vatten. Skumma av om det behövs.

    2. 2.

      Grovhacka moroten och finhacka löken och tillsätt i grytan. Tillsätt tomatpuré, buljong/soja, salt, lagerblad, pepparkorn och svartvinbärsgelé. Koka upp, lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 1,5-2 h.

    3. 3.

      Servera med kokt potatis och rödbetor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?