Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

Av:
60 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Ströbröd
    2. 1 dl Kavring
    3. 1 dl Smör
    4. 0,5 dl Brunt farinsocker
    5. 5 st Ingrid Marie äpplen
    6. 4 msk Socker
    7. 2 msk Äpplejuice
    8. 1 st Kanelstång
    9. 100 g Smör

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter farinsockret och knaperstek sedan.

    2. 2.

      Skala, kärna ur och tärna äpplena grovt. Spara skal och kärnhus.

    3. 3.

      Lägg skal och kärnhus i en kastrull med socker, äppeljuice och kanelstång. Låt koka tills det tjocknar och sila sidan bort skräpet.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 175 grader. Koka de grovt tärnade äpplena i den silade lagen tills de mjuknar.

    5. 5.

      Varva brödet med äpplekompotten i cirka 12x4 centimeter stora springformar och avsluta med hyvlat smör. Baka i ugn 175 grader i cirka 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?