Koka pastan. Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Värm oljan i en stor kastrull och fräs hackad vitlök. Häll i vin och vatten och koka upp. Lägg i musslorna, några åt gången så vätskan hålls kokande hela tiden. Skaka kastrullen några gånger. Koka musslorna ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
Skala räkorna och lägg ner räkskalen i musselspadet. Reducera spadet, koka det på full värme utan lock tills 3/4 av vätskan återstår. Sila spadet och kasta räkskalen. Det blir då en smakrik buljong.
Skala och hacka schalottenlöken. Strimla fänkålen. Fräs lök, fänkål, dillfrön och lagerblad i en kastrull med smör. Tillsätt tomater, musselspad och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pasta, räkor och musslor i såsen. Strö över persilja. Servera med ett frasigt nybakat bröd, till exempel baguette. Ett glas vitt vin blir pricken över i.