Skaldjurspasta de luxe

Skaldjurspasta de luxe

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
30 min
4 portioner
Skaldjurspasta de luxe - med fänkål, musslor och räkor.
Fler recept på:
Skaldjur, Dill, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g linguinepasta
    2. ca 1 kg färska blåmusslor med skal
    3. 3 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk olja
    5. 4 dl vitt torrt vin
    6. 5 dl vatten
    7. 500 g räkor med skal
    8. 2 st schalottenlökar
    9. 1 st fänkål
    10. 1/2 tsk dillfrön
    11. 4 st lagerblad
    12. 2 msk smör
    13. 500 g krossade tomater
    14. 1 tsk salt
    15. 2 krm grovmald svartpeppar
    16. 2 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan. Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Värm oljan i en stor kastrull och fräs hackad vitlök. Häll i vin och vatten och koka upp. Lägg i musslorna, några åt gången så vätskan hålls kokande hela tiden. Skaka kastrullen några gånger. Koka musslorna ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Kasta de musslor som inte öppnat sig.

    2. 2.

      Skala räkorna och lägg ner räkskalen i musselspadet. Reducera spadet, koka det på full värme utan lock tills 3/4 av vätskan återstår. Sila spadet och kasta räkskalen. Det blir då en smakrik buljong.

    3. 3.

      Skala och hacka schalottenlöken. Strimla fänkålen. Fräs lök, fänkål, dillfrön och lagerblad i en kastrull med smör. Tillsätt tomater, musselspad och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Blanda ner pasta, räkor och musslor i såsen. Strö över persilja. Servera med ett frasigt nybakat bröd, till exempel baguette. Ett glas vitt vin blir pricken över i.

Fler recept på:
Skaldjur, Dill, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?